Известие

Collapse
No announcement yet.

НЕ иска да върви като я запаля

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

как няма да те кефим нали за това всички сме алфисти ,аз с новия мотор 2.0 155 hp
    sigpic145 Qv

Comment

Колеги днес пак бях в Алфа Ромео да ми погледнат колата и пак казаха,че и нямало нищо просто трябвало да изчакам да се адаптира компютъра след като съм изкарал клемата на акумулатора и можело да не се появи повече проблема щом колата си върви нормално вече 5 дена....Ако евентуално се появи пак проблема да мина и да видим какво ще бъде решението му и вече да няма ядове с колата
      Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Comment

колега след премахването на всички възможни причини след чистене на инжектори смяна на дебитомер, ламбда сонда, свещи, кабели, диагностики същата работа. Изчистих си дросела и нещата се нормализираха. Много се изненадах колко неща излезнаха от тоя дросел. А относно колегата който го "кефим" кажи какво да направя да дойда освен ти да я погледнеш или да ме препратиш към някой който поне на 80% ще може да ми помогне .
        Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Първоначално публикувано от basterz Покажи съобщение
          колега след премахването на всички възможни причини след чистене на инжектори смяна на дебитомер, ламбда сонда, свещи, кабели, диагностики същата работа. Изчистих си дросела и нещата се нормализираха. Много се изненадах колко неща излезнаха от тоя дросел. А относно колегата който го "кефим" кажи какво да направя да дойда освен ти да я погледнеш или да ме препратиш към някой който поне на 80% ще може да ми помогне .
          Ако искаш заповядай, в подписа ми пише къде съм по цял ден с удоволствие ще ти помогна,макар че ти сам си си свършил работата
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Ако искаш заповядай, в подписа ми пише къде съм по цял ден с удоволствие ще ти помогна,макар че ти сам си си свършил работата
            С удоволствие ще мина тия дни може да имам път към Софията ще дойда и ти да констатираш какво и е Пък ако се намери какъв и е проблема ще почерпя.
            Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

И аз да ти кайа колега наистена останах изненадан какво е имало до сега в моя дросел,доста мрасен,ама сега е ОК
              sigpic145 Qv

Comment

Дросела на новия мотор е много важен като цяло за вървенето и образуването на горивната смес

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Да се похваля стана 10 дена от както съм рестартирал компютъра на колата и върви без да има проблеми,даже съм много доволен,но дано да си остане така и не трупа на ново грешки....
                  Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Comment

Първоначално публикувано от alfa boy Qv Покажи съобщение
                    И аз да ти кайа колега наистена останах изненадан какво е имало до сега в моя дросел,доста мрасен,ама сега е ОК
                    Нали колега само дето не изкарах някакво животно от вътре . Много нагар много нещо . А относно това с рестартирането много ми е чудно как трупа грешки без да се записват. Може би след като преизчисли някакви стойности се нормализира. Аз също трябва да го пробвам.
                    Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Не трупа грешки,просто му се забатачват самоадаптациите

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Не трупа грешки,просто му се забатачват самоадаптациите
                        И аз така си мисля де но от мислене до действителност има разлика . Дано да е това .
                        Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

колеги този проблем го има и при моята алфа 146 twinspark 1,6 120 коня 99год.дави кажа честно 4 години я карам от както съм я взел един път несъм се накефил като хората върви ама не като 120 коня ами като 120 магарета моя проблем е същият като на колегите и както виждам оправяне няма ,няма специалисти дето да кажат защо тези коли сутрен пукат и забиват предницата сменял съм кабели свещи бобини дебитомери ламбда сонди и какво ли още не ходил съм и в сервиз в който дойдеха всичките работници включително и шефът слушат я как пука и започват да гадаят докато неи падна акумолатор,сега слагам само бензин 100 октана и пали и върти гуми знам че това не е решение на проблема ама дадох една купчена с пари за сервизи и части и оправяне няма и съм се премирил така ще я карам докато неси взема друга и повече за италиански кочини не искам да чувам какво е това кабели и свещи 500лв,дебитомер 350лв ламбда сонда 140 лв картер 700лв бобина 160лв да не споменавам че някви гарнитури по двигатела струват по 80лв и някоя от ролките е 350 лв
                          Last edited by pecata-33; d.m.y г., 20:01.

Comment

филм голям
                            Last edited by alfa boy Qv; d.m.y г., 21:25.
                            sigpic145 Qv

Comment

Първоначално публикувано от pecata-33 Покажи съобщение
                              колеги този проблем го има и при моята алфа 146 twinspark 1,6 120 коня 99год.дави кажа честно 4 години я карам от както съм я взел един път несъм се накефил като хората върви ама не като 120 коня ами като 120 магарета моя проблем е същият като на колегите и както виждам оправяне няма ,няма специалисти дето да кажат защо тези коли сутрен пукат и забиват предницата сменял съм кабели свещи бобини дебитомери ламбда сонди и какво ли още не ходил съм и в сервиз в който дойдеха всичките работници включително и шефът слушат я как пука и започват да гадаят докато неи падна акумолатор,сега слагам само бензин 100 октана и пали и върти гуми знам че това не е решение на проблема ама дадох една купчена с пари за сервизи и части и оправяне няма и съм се премирил така ще я карам докато неси взема друга и повече за италиански кочини не искам да чувам какво е това кабели и свещи 500лв,дебитомер 350лв ламбда сонда 140 лв картер 700лв бобина 160лв да не споменавам че някви гарнитури по двигатела струват по 80лв и някоя от ролките е 350 лв
                              Има нещо вярно колега. Но пък го има и другото когато съм бил със 100 октанов веднъж не ми е пукнала . Пък и не пукат само италянките така, че не ги мрази. Ако знаеш пък някой път бмвенцата как придърпват и причаткват като са студенки ще си помислиш, че Грубер стреля с малкият си танк. Всяка кола си върви с проблемите затова са разделени на класове колкото по висок толкова по качествен. Идеологията е една и съща караш алфа пишеш във форума на алфа ромео. Караш баварка пишеш в бмв форума .... И ще бъде така докато не си вземеш чисто нова кола и не си я развалиш ти. Пък лафове един приятел има такава и само налива и кара сме слушали слушали аз лично такъв човек не познавам.
                              Last edited by basterz; d.m.y г., 23:20.
                              Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

И моята е така от както я имам кажи-речи... оправия няма! След смяна на дебитомер спира да се държи така за 2 седмици - и после пак почва (сменял съм дебитомер два пъти със нов бош) в момента гърмежи нямам.. само не върви известно време след палене.
                                Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
                                EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Working...
                                X